Sękacz
Sękacz to tradycyjne ciasto, które swoje korzenie ma w kuchni litewskiej, ale jest również bardzo popularne w Polsce, zwłaszcza na Podlasiu. Charakteryzuje się unikalnym kształtem przypominającym stożek, który jest efektem specjalnej techniki pieczenia. Ciasto jest pieczone na specjalnym, obracającym się rożnie, dzięki czemu powstaje charakterystyczny wzór przypominający sęk. Sękacz jest ciastem bardzo sycącym, głównie ze względu na dużą ilość jajek użytych do jego produkcji. W naszej piekarni pieczemy go według tradycyjnej receptury, gwarantując autentyczny smak i jakość.
Zapraszamy do spróbowania naszych sękaczy.
W naszej ofercie znajdują się różne rodzaje sękaczy:
- maślany mini (ok 275 g),
- maślany krążek (ok 250 g),
- maślany stożek (600 – 4000 g),
- krążek (ok 250 g),
- stożek (600 – 4000 g),
- mini (ok 275 g).
Sękacze są dostępne w różnych wielkościach, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie.
Zapewniamy również możliwość wysyłki produktów, dzięki czemu można cieszyć się smakiem wypieków bez względu na miejsce zamieszkania.
Odkryj różnorodność smaków naszych sękaczy
Sękacze charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem, który jest efektem użycia tylko najwyższej jakości składników i przestrzegania tradycyjnej receptury. Każdy z naszych wypieków ma swoją unikalną nutę smakową, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Sękacz maślany zachwyci delikatnym smakiem masła, krążek to połączenie chrupiącej skórki i miękkiego wnętrza, a stożek to prawdziwa uczta dla miłośników tradycyjnych smaków. Zapraszamy do spróbowania naszych sękaczy i odkrycia ich niepowtarzalnego smaku.